Peking punkterade Djurgårdens premiärfest

Efter att Hammarby på lördagen invigt Tele2 Arena med ett mållöst resultat i Superettan mot Örgryte, var det dags på söndagen för Djurgården att ta sina första kliv på det nya konstgräset. Men gästerna från Norrköping satte käppar i hjulet på de blårandiga och vann mötet med 1-2.

Innan avspark bjöd Djurgårdens anhängare på ett mäkta fint tifo, men trots detta var det hemmaslarv som satte färg på matchen. Dansken Peter Nymann drällde med bollen och formstarka anfallaren Imad Khalili satte fart mot hemmamålet, där han läckert chippade bollen förbi en utrusande Kennet Höie till 1-0, efter blott fyra minuters spel.

Djurgården var dock med i matchen och fick fram en del möjligheter. Bladn annat när Erton Fejzullahu spelade bollen från högeri straffområdet till Simon Tibbling vid den bortre, som dock stördes av försvarstouch på bollen och skickade avslutet över ribban från ett kalasläge.

Målet kom dock för hemmalaget och det var på straff som man skulle ta sig tillbaka. Den olycklige för Peking var lagkapten Mathias Florén som täckte Nymanns inspel med armen. Domaren pekade på straffpunkten och fram klev veteranen Andreas Johansson och skickade iskallt in kvitteringen till en lyrisk hemmapublik.

I den andra halvleken följdes sedan lagen åt och spelade till sig flera fina lägen, där bland annat hemmalagets superlöfte Amartey från en central position skickade bollen högt över ribban. Det blev kostsamt för istället kunde gästerna sätta dit avgörande målet i den 73:e matchminuten när Martin Smedberg Dalence hittade in till Gunnar Heidar Thorvaldsson som vräkte sig fram och tryckte in bollen förbi Djurgårdens målvakt.

Hemmalaget försökte lyfta fram för en kvittering men IFK Norrköping stod emot match vann den Allsvenska premiären på Tele2 Arena med 1-2. En viktig vinst för gästerna som rycker fråån bland annat Djurgården i tabellen och upp på betydligt säkrare mark. Samtidigt tungt för hemmalaget som efter sin andra raka förlust för börja hålla ett öga på händelserna bakom sig i tabellen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply