Öster vann mot ett svagt Häcken

Hemmalaget Öster som inte har förlorat än i årets allsvenska och med en vinst senast mot Syrianska med 1-0. BK Häcken kom ifrån en kross av Djurgården med hela 4-0 och skulle spinna vidare på den trenden.

Första chansen skapar Öster efter ett distansskott av Zlojutro, efter cirka 10 minuter. Resulterade till en ofarlig hörna efter en retur från Hällqvist i Häcken målet.

Även Öster som tar ledningen genom Kenny Pavey i den 19 matchminuter efter att ha rullat upp Häcken på deras vänsterkant. Ett lågt inlägg från lagkaptenen Velic in till Pavey som stöter in bollen via Källqvist.

Efter målet tog Öster mer initiativ med mycket bollinnehav och fler fasta situationer skapades. Men flera heta chanser i första halvlek skapades inte från något av lagen.

Häckens tränare Gerhardsson gjorde ett dubbelbyte i paus för att väcka spelarna. Men det var öster som fick första riktiga chansen. Återigen ett inlägg denna gången med skruv in mot målet, ingen rör vid bollen som går någon meter utanför bortre stolpen hos Källqvist.

Men spelet från Häcken-spelarna var betydligt bättre i andra halvleken och de hittade deras triangelspel med mycket rörlighet.

Men när Häcken börjar få lite kontroll om matchen så kommer det en kontring av Öster, i minut 59, likt skolboken. Där Zlojutro kommer till ett bra läge, där han kan placera in bollen enkelt med vänsterfoten vid bortre stolpen och 2-0 var ett faktum.

De 3903 fick se den andra halvleken bli snarlik den första med flera avblåsningar. Öster kontrollera sista delen av matchen även om Häcken fick in ett mål, fast bortdömt. Växjölaget förtjänade att vinna matchen. Häcken kom inte upp i den kvalitén som de hade mot Djurgården och Öster fortsätter att vara obesegrade i årets allsvenska.