Officiellt: Southampton förlänger med José Fonte

bet365

Fonté stannar i Southampton till 2018

Under fredagen offentliggjorde Southampton överenskommelsen med José Fonte om ett nytt kontrakt som sträcker sig till och med 30 juni 2018.

Jose Fonté har under en längre tid varit en av Premier Leagues bästa försvarare och nu förlänger lagkaptenen på ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger. Portugisen har varit en av de viktigaste spelarna i laget sen ankomsten 2010 och var fundamental när laget tog sig upp från Championship för att skaffa sig en cementerad plats i den engelska högstaligan.

– Självklart är jag väldigt nöjd och lycklig, jag vill tacka tränaren Ronald Koeman och hela klubbledningen för att de visar att de tror på mig. Jag är extremt glad att de ger mig möjligheten att vara kvar i en så pass stor klubb och jag hoppas kunna ge tillbaka det genom bra insatser och ta klubben till nya höjder, säger Fonte till klubbens hemsida efter att man skrivit på det nya kontraktet.

Klubbens sportchef och tränare berömmer honom

Även klubbens sportchef Les Reed kommenterade det hela.

– Jag är lättad över att José har skrivit på ett långtidskontrakt med klubben. Han är en förebild för de yngre spelarna i laget då han visar prov på ledarskap och efter att han skrivit på ett nytt kontrakt visar han att man kan stanna i en klubb under längre tid. Han är inne i en otroligt bra form och har visat att han håller hög internationell klass. Vi är säkra på att José kommer att bli ännu en Southampton-legendar och precis som kaptenen Kelvin Davis, få lyfta någon pokal snart.

Den siste att lämna sitt ord var lagets tränare Ronald Koeman.
– Jag är väldigt nöjd då han är en viktig spelare för laget, han är vår kapten. Han har redan spelat flera år i klubben och känner sig hemma i klubben. Han är en väldigt professionell fotbollsspelare och ett exempel på hur man ska uppföra sig både på och utanför planen. Han vet vad som krävs för att han själv ska utvecklas och jag är glad att han stannar här i många år framöver, säger holländaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply