Officiellt: Mattias Lindström avslutar karriären

Klubbikonen Mattias Lindström lägger skorna på hyllan

Mattias Lindström har gjort över 200 matcher för Helsingborgs IF i Allsvenskan. Efter säsongen lägger klubbikonen ner sin professionella fotbollskarriär.

Redan 1989 kom en 9-årig Mattias Lindström till Helsingborgs IF från Ödåkra IF, en klubb som ligger i utkanterna av Helsingborg. I den rödblå klubben tog han sig hela vägen upp i A-laget och gjorde över 110 matcher där mellan 1997 och 2004 innan han provade på livet som utlandsproffs.

Han spelare i Ålborg, Wacker Innsbruck och Mattersburg innan han vände hem till Sverige och GAIS 2009. Det blev bara en säsong för Makrillarna innan Helsingborgs klubbikon vände hem till HIF och sin sista anhalt i karriären. Fem säsonger efter comebacken i HIF har Lindström meddelat att han lägger ner fotbollskarriären efter säsongen.

Är tacksam över sin händelserika karriär

I ett reportage med Helsingborgs IF:s officiella hemsida förklarar han hur glad han är över hur hans karriär har sett ut.
– Om någon skulle sagt till mig att jag skulle varit fotbollsproffs i 18 år, spela Champions League, vinna SM-guld, cupguld, spela i Europa och bli årets HIF:are – då hade jag inte trott på det. När jag tittar tillbaka på mina 18 år som proffs så är jag jättenöjd och stolt, säger 35-åringen.

Lindström gör sin sista match för Helsingborgs IF den 31:a oktober när man tar emot BK HäckenOlympia. Vi kan vänta oss en stor hyllning till klubbikonen Mattias Lindström.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply