Officiellt: Gourcuff skriver på för Rennes

Ola Toivonens ersättare i Rennes blir Yoann Gourcuff

Den före detta supertalangen Yoann Gourcuff har fått sin karriär förstörd av skador. Nu försöker han återuppliva sin kropp i sin före detta klubb Rennes.

Yoann Gourcuff var en av 2000-talets absolut största talanger i Frankrike och faktiskt i hela fotbollsvärlden. Den eleganta offensiva mittfältaren flyttade som 14-åring från Lorient till Rennes och i den rödsvarta klubben slog han igenom som 17-åring 2006. Tre års succé i Rennes gav honom en flytt till Milan där han sågs som en framtida världsstjärna.

I Italien började skadeproblemen för Gourcuff. Under sina tre år i Milan blev det drygt 30 matcher i Serie A, men han var sällan i toppskick på grund av sin bräckliga kropp.

Istället valde den då 22-åriga Gourcuff att flytta hem till Ligue 1 och Bordeaux år 2008 där han bildade ett extremt giftigt anfall med Marouane Chamakh. Efter två magiska år i Bordeaux flyttade han till Lyon, men väl där har matcherna blivit färre trots sina imponerande prestationer när han väl är frisk. De senaste fem åren har Gourcuff nämligen bara spelat 90 matcher. Men nu flyttar han hem i hopp om att återuppliva karriären.

Inte spelklar än på ett tag

Tyvärr kan den extremt talangfulle Gourcuff inte spela än. Han håller på att återhämta sig från en skada han ådrog sig tidigare i år. Därför har Rennes också bara skrivit ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut med Gourcuff för att se om 29-åringen kan bli kvitt sina skador.

Gourcuff har totalt gjort över 50 mål i sin karriär på knappt 300 matcher. Han har även spelat 31 matcher för Frankrikes A-landslag.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply