Officiellt: Gaston del Castillo skriver på för Crotone

Sergio Agüeros lillebror lämnar Independiente för italienska Crotone

Gaston del Castillo debuterade för argentinska Independiente i våras och den lille anfallaren imponerade. Nu har Serie A-nykomlingarna Crotone köpt del Castillo som faktiskt är superstjärnan Sergio Agüeros lillebror.

När man hör Sergio Agüero tänker man mest på Manchester City och kanske hans gudfar Diego Maradona. Det har tidigare gått prat om Agüero skulle prova på ett äventyr i Real Madrid, men istället ser det ut som om han kommer stanna i England tills dagen då han återvänder till Argentina.

Även om Manchester City floppade i ligan förra säsongen är Agüero klubben trogen och det är säkerligen nye tränaren Pep Guardiola mer än nöjd över. Anfallaren har ju till och med försökt locka över Leo Messi till regniga Manchester – dock utan framgång. En spelare som han inte lyckades få över till England är hans egna lillebror Gaston del Castill som nu har skrivit på för Crotone.

Nykomlingar i Serie A

Crotone kom tvåa i Serie B förra säsongen och säkrade därmed spel i Serie A för första gången i klubbens historia. Rätt unikt är också att klubben endast har en spelare just nu i truppen som inte är italienare, och det är rumänen Adrian Stoian. Nu har man dessutom gjort klart med en utlänning till och det är inte vem som helst.

Del Castillo, som endast gjort en A-lagsmatch för Independiente hemma i Argentina, är klar för klubben och hans far menar att han flyttar på grund av speltiden i Independiente var alldeles för skral.

Om 19-åringen är ens en bråkdel så bra som hans storebror i Manchester City så är Crotone säkerligen mer än nöjda.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply