Officiellt: Alex Iwobi förlänger med Arsenal

Arsenal har förlängt Alex Iwobis kontrakt med flera år

Under försäsongen var Alex Iwobi en av de som imponerade mest för Arsenal. Den lovande anfallaren har därför fått ett nytt kontrakt av Arsenal har klubben bekräftat.

Alex Iwobi är en av de främsta talangerna i Arsenals U21-lag. Yttermittfältaren, som ofta även används som ensam anfallare, fick en genombrott förra säsongen med nio mål i U21-serien och ett antal extremt lovande matcher. Han fick dessutom träna med A-laget nästa hela våren som resultat av hans oerhörda utveckling de senaste åren.

19-åringen var med Arsenals A-trupp på deras försäsong i Singapore och Japan. Hans prestationer där gav honom även speltid i Emirates Cup och i matchen mot Lyon gjorde han sitt första seniormål någonsin. Nu belönar Arsené Wenger den egna produkten med ett nytt långtidskontrakt.

Kommer lånas ut någon gång under säsongen

På sin officiella hemsida bekräftar Arsenal att Iwobi har skrivit på ett nytt långtidskontrakt.  Iwobi, Jay-Jay Okochas brorson, är uppväxt i klubben och har spelat för Arsenal sedan han var sex år gammal. Wenger sade före säsongen att han inte kommer låna ut Iwobi, men de senaste veckorna har han öppnat för en utlåning senare under säsongen.

Iwobi är född i Lagos i Nigeria, men flyttade till norra London tidigt i livet. Han har representerat Englands olika ungdomslandslag men han har valt att spela för Nigeria i seniorsammanhang. Härom veckan blev han uttagen till det nigerianska A-landslaget för första gången.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply