Nyförvärvet nickade Elfsborg till Europa League

Förutsättningarna innan matchen var för Elfsborg ganska enkla, minst ett mål var tvunget att göras eftersom mötet i Borås slutade 1-1 och danskarna därmed skulle ha gått vidare på ett 0-0-resultat. Något som Elfsborg också lyckades med efter en stark kämparinsats där det danske nyförvärvet Mikkel Beckmann blev stor hjälte när han i den 71:e minuten nickade in Andreas Klarströms fina inlägg, ett mål som blev matchens enda och Elfsborg är därmed klara för gruppspel i Europa League.

Borås-laget startade den första halvleken piggt och hade två fina lägen signerat Niklas Hult och James Keene som fick varsitt läge på vardera kant. Men även Nordsjälland stack upp och skapade lägen. Nordsjälland som förra året spelade Champions League-gruppspel tog sedan över halvleken mer och mer, men utan att skapa några rejäla målchanser.

I den andra halvleken startade Elfsborg med ett vad som senare skulle bli ett matchavgörande byte, då man plockade ut James Keene och satte in Mikkel Beckman som så sent som förra året spelade i den danska klubben.

Beckmann skulle som sagt spela en avgörande roll mot sitt gamla lag och detta i den 71:e minuten när Beckmann mycket fint skarvade in vänsterbacken Andreas Klarströms väl avvägda inlägg bakom en chanslös Martin Hansen i Nordsjälland-målet. Efter detta blev Nordsjälland allt mer desperata och chansen att kvittera för dem skulle också komma, men inbytte Kristian Lindberg missade totalt när han skulle raka in mittfältsveteranen Nicolai Stokholms retur.

Men Elfsborg höll ut och får nu med spänning invänta lottningen av grupperna i Europa League som äger rum imorgon (fredag).