Nottingham vann klassikermöte

Ett möte som var ett av englands och världens största för några årtionden sedan. Nu huserar de båda i Championship och skulle mötas idag igen. Lagen är hyfsat jämna men Leeds låg några placeringar högre upp inför matchen, och en seger skulle föra upp dem på playoff-plats. Men Nottingham skulle segra.

Bortalaget Leeds tog ledningen redan efter 12 minuter. El-Hadji Diouf sköt ett skott och på målvaktsreturen dök Paul Green upp och lade in 0-1. Ledningen skulle nästan hålla sig till halvtid, men Nottingham fick en straff då Lees fällde Sharp, som själv slog in kvitteringen.

Tio minuter in i andra gjorde Sharp även 2-1 på ett typiskt måltjuvssätt då han förvaltade Blackstocks inlägg med ett avslut mot stolproten. Endast tre minuter senare gjorde Austin ett självmål för Leeds. Wards hörna nickskarvades in i egen bur av backen.

Målkavalkande fortsatte fyra minuter efter 3-1. Andy Reid slog ett fint inlägg till Dexter Blackstock som kunde nicka in 4-1 för Nottingham i öppen bur. Leeds kunde inte hämta igen underläget, men man fick ett tröstmål genom Davide Somma ifrån nära håll.