Nattsvart för GAIS mot Syrianska

GAIS ligger toksist i Allsvenskan, och det blir inte ljusare. Man förlorade igen, denna gången hemma mot mycket bortasvaga Syrianska på Gamla Ullevi. Första halvlek var ett ordentligt sömnpiller, för att sedan explodera i andra halvlek.

Första chansen skulle komma till GAIS då Florén fick ett friläge mot Dwayne Miller, men han kunde rädda enkelt. GAIS satsade på långbollar mot Syrianskas backlinje, vilket blev för lättläst i längden. Syrianska var bleka framåt i första då man hade fin rörlighet, men kom avancerade inte mycket på plan.

Med en minut kvar av första skulle dock Syrianska ta ledningen. Haris Skenderovic stannade kvar efter en misslyckad. Lolo Chanko slog ett inlägg, Felic nickskarvade till Skenderovic som enkelt och behärskat kunde slå in ettan.

Bara efter ett par minuter efter halvtidsvilan cippade Romario snyggt in kvitteringen för GAIS, men det varade inte länge. Endast tre minuter senare nådde George Mourad högst på ett inlägg och nickade in 1-2. Det var även Mourads första bolltouch efter ha blivit inbytt i den 50e minuten.

Sex minuter efter Mourads mål var det dax igen. Mourad vann en duell och bollen damp ner hos Felic som slog till en vollet som satt lågt bakom Dime Jankulovski.

Men Syrianska nöjde sig inte där. Youssuf Saleh skulle stå för matchens mål när han, i den 78e minuten, fick en boll in i straffområdet av Touma. Men istället för att ta emot bollen hoppade han över den och Erik Johansson blev upplurad på läktaren. Sedan rullade Saleh in den stabilt i bortre stolpen.

Segern innebär att Syrianska lämnar kvalplatsen till förmån för GIF Sundsvall och man har MFF hemma på måndag. GAIS trillar nu allt närmre Superettan.