Mutumba nära återkomst i AIK – spelar för klubben idag

Martin Mutumba kan komma att flytta hem till AIK i sommar

Martin Kayongo-Mutumba har varit klubblös sedan hans tid i den iranska klubben Rah Ahan. Ikväll spelar han en match för AIK:s U21-lag och det späder på ryktet om en eventuell återkomst.

När AIK vann SM-guld 2009 blev en av de mest uppmärksammade händelserna när deras yttermittfältare Martin Mutumba tatuerade in ”2lax9” redan innan säsongen var slut för han var så säker på att hans lag skulle vinna Allsvenskan. Så blev även fallet även om Mutumba aldrig var ordinarie i guldlaget och fick lämna AIK bara året efter. Det blev bara en misslyckad sejour i ungerska Videoton innan han var tillbaka i AIK och nu blev det tre nya säsonger för Solna-gänget, men inget SM-guld denna vändan.

Mutumba provade på ett nytt utlandsäventyr och började med en flytt till den turkiska klubben Caykur Rizespor för att sedan flytta till Orduspor innan han avslutade i iranska Rah Ahan. Det blev ingen succé i någon av klubbarna och 30-åringen rev sitt kontrakt med Rah Ahan i våras. Sedan dess har han varit klubblös, men det problemet kan vara löst snart. Han går nämligen för sin fjärde sejour med AIK.

Spelar mot Åtvidaberg i U21-Allsvenskan under fredagskvällen

AIK bekräftar på sin hemsida att Mutumba kommer medverka i deras U21-match mot Åtvidaberg på fredagen. Mutumba har tränat med AIK i flera veckor och detta ses som det första steget mot ett nytt kontrakt med AIK.

Totalt sett har den ugandiska landslagsmannen gjort över 130 matcher för AIK i Allsvenskan. Utöver det har han representerat Café Opera, Inter Åbo, Väsby United och Vasalund utöver tidigare nämnda turkiska klubbar, Rah Ahan och AIK.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply