Mandzukic: ”Guardiola behandlade mig inte med respekt”

Den 28-årige stjärnanfallaren var en tongivande spelare i Bayern München innan Pep Guardiola tog över de tyska mästarna.

När den lille spanjoren anlände från FC Barcelona fick Mandzukic mindre speltid och såldes till slut till Atletico Madrid när Robert Lewandowski anslöt från Borussia Dortmund i somras.

– Guardiola gjorde mig besviken. Han behandlade mig inte med respekt, han lät mig inte bli skyttekung i Bundesliga. Allt var dubbelt så bra under Jupp Heynckes tid och det är inte bara min uppfattning, säger han till den kroatiske tidningen Sportske Novosti. 

– I mitt yrkesliv behöver jag inte gilla eller ogilla någon, men om jag känner en viss negativ energi med någon försöker jag undvika en sådan person. Jag förtjänade inte att behandlas så där efter att ha gett allt för Bayern i två säsonger. Jag kände att saker förändrades när han (Guardiola) kom in. Jag insåg att det inte fanns någon framtid för mig i Bayern och bestämde mig för att lämna.

Mandzukic gjorde 29 mål på 45 matcher för Bayern München innan han lämnade klubben. Han har nu gjort 6 mål på 12 matcher för Atletico Madrid. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply