Malmö FFs Anton Tinnerholm: ”Svårt att smälta 0-5”

Malmö FF vill ta poäng mot Real Madrid

Tidigare i veckan förlorade Malmö FF på hemmaplan mot Paris Saint-Germain med 0-5. Idag säger Anton Tinnerholm att matchen mot Real Madrid blir svår, men att han inte uteslutar avancemang.

Real Madrid är redan klara vinnare i gruppen där Paris Saint-Germain, Shakhtar Donetsk och Malmö FF är de övriga lagen. Den 8 december spelas de sista matcherna och skulle MFF knipa en poäng på Santiago Bernabéu går man med största sannolikhet vidare till Europa League, något som inte är omöjligt enligt Anton Tinnerholm.

– Det blir en av de tuffast och svåraste matcher man spelat speciellt nu när inte vi har säsong heller. Den fördel vi hade till kvalen, då vi var mitt uppe i det, får vi igen nu då det blir en nackdel att ha så långt mellan matcherna, säger Anton Tinnerholm till FotbollDirekt.se

Hur gör ni för att tro på det?
– Vi måste bygga upp en tro på det och spela med hjärtat, det är många fans som kommer ner. Vi kan inte gå dit med inställningen att vi ska förlora med så få må som möjligt. Matchbilden kommer förmodligen vara att de har mycket boll, så har det varit tidigare matcher, och vi måste ha en effektivitet på i princip 100 procent. Kan vi hålla nollan länge kanske de blir frustrerade och… man vet aldrig.

Hur känns det såhär några dagar efter 0-5 mot PSG?
– Den matchen har varit svår att smälta, speciellt då jag tycker vi gör en ganska bra första halvlek och ändå är det 0-2. Sen får de ju 0-3 rätt tidigt och då orkar vi inte. Mot Real blir det viktigt att inte släppa in ett tidigt mål som vi gjort i ett gäng matcher nu.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply