Mållöst på Örjans Vall

Det blev inga mål mellan Halmstads BK och IFK Norrköping på Örjans Vall under söndagskvällen, trots att båda lagen skapade många chanser som borde resulterat i mål. Men dagens målvakter, Stojan Lukic i Halmstad och David Mitov Nilsson i Norrköping, gjorde väldigt bra ifrån sig och såg till att matchen slutade 0-0.

Hemmalaget dominerade den första halvleken – speciellt i slutet – när framför allt Gudjón Baldvinsson var framme och hotade Mitov Nilsson med några riktigt bra chanser. Halmstad vann skotten med 9-0 i första halvlek, men de lyckades inte förvalta några av sina chanser och Norrköping fick med sig 0-0 in till pausvilan.

Gästerna ryckte upp sig till den andra halvleken och tog sånär ledningen på Christoffer Nymans avslut efter knappa timmens spel. Lukic stod dock för en bra räddning när han snabbt hann ner och styrde bollen utanför stolpen. Isaac Thelin fick sedan ett helt fritt läge framför mål några minuter senare – men då sköt han utanför.

Istället kunde Halmstad mycket väl ha tagit ledningen i den 68:e minuten, när Johan Blomberg drog på ett tungt distansskott som Mitov Nilsson styrde upp i ribban. Kristinn Steindórsson var framme på returen, men kom inte till något avslut. Christopher Meneses var sedan nära att ge Norrköping ledningen på frispark, men bollen studsade i stolpen.

Sammanfattningsvis var det en ganska händelserik match på Örjans Vall, men målvakterna klarade av att hålla nollan tack vare sitt fina spel och lite tur med målställningen. Halmstad är kvar under strecket efter att bara ha tagit en poäng på tre matcher, medan Norrköping ligger sexa med fyra poäng på tre matcher.

För Halmstad väntar nu en bortamatch mot Häcken på onsdag kväll, medan Norrköping tar sig an Mjällby hemma på Nya Parken samma kväll.