Lars Bender lämnar Bayer Leverkusen för Arsenal?

Arsenal vill köpa Lars Bender

Enligt The Guardian ska den engelska huvudstadsklubben vilja värva Bayer Leverkusens defensive mittfältare Lars Bender i januari.

Arsenal kommer att öppna plånboken i vinter, detta om man tror på The Guardians uppgifter som man publicerade under torsdagsförmiddagen. Enligt tidningen ska man vara intresserade av att värva en defensiv mittfältare och Bayer LeverkusenLars Bender ska vara högst upp på listan.

Bundesliga-klubben har blivit vana att sälja sina bästa spelare och enligt Evening Standard ska klubbens ordförande Michael Schade vilja få ut så mycket som möjligt vid en potentiell försäljning.
Lagkaptenen Lars Bender är den senaste Leverkusen-spelare att bli ihopkopplad med ett Premier League-lag och Arsenal sägs vara det lag som ligger närmst ett eventuellt köp av spelaren. 26-åringen kan nu komma att lämna BayArena och flytta till London likt André Schürrle och Heung-min Son. Både Schürrle och Heung-min Son gick för 15 miljoner euro och nu kan Bender komma att göra det samma.
Bundesliga-laget finns det många unga spelare som inom en snart framtid kommer att lämna för större klubban, bland annat vänsterbacken WendellJulian Brandt och frisparksspecialisten Hakan Calhanoglu.

”Vill sälja så dyrt som möjligt”

– Vi försöker att hitta talangerna så tidigt som möjligt, utveckla de och sedan sälja de till ett högt pris, ska Schade tidigare sagt till siten Goal.com.
– Vi i Bayer Leverkusen kan inte vara arroganta och säga att vi skapar världsstjärnor och att de kommer stanna här under hela karriären. Skulle vi få fram en världsspelare eller en internationellt toppspelare skulle han en dag vilja flytta till ett av de bästa lagen i världen, självklart. Vad vi kan göra är att utveckla spelare för att sedan sälja de så dyrt som möjligt.
Lars Bender är för tillfället skadad och ser ut att missa resten av året, men sägs inte utesluta en flytt i januari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365