bet365

Krönika: Världen kommer fälla tårar för Gerrard

Stjärnor kommer och går – Steven Gerrard består. Det har varit verkligheten för fansen på The Kop i snart 17 år. Idag är det dags för Liverpool att förbereda sig för ett fortsatt liv utan sin ”Captain Fantastic”. Idag är det dags för ”Mr. Liverpool” att ta ett farväl av klubben han tillägnat sitt liv till.

Om tio år kanske inte fotbollsvärlden kommer minnas Steven Gerrard som en av de bästa spelarna under 2000-talet. Men likväl kommer Steven för alltid vara en spelare fotbollsvärlden kommer titta tillbaka på som ett föredöme. En unik spelare som på Anfield, i en värld där allting kommersialiseras stod för något annorlunda: lojalitet. Ett ord som i en värld där fotbollen mer och mer handlar om pengar och till och med landslagstrupper rapporteras ta ut efter marknadsvärde kommer få mindre och mindre betydelse. Och det är tyvärr inte omöjligt att ”Captain Fantastic” kommer att tillhöra några av de sista spelarna som väljer med hjärtat framför hjärnan. Med hjärtat framför plånboken.

”Han kanske inte får samma uppmärksamhet som Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. Men jag tycker att han mycket väl kan vara den bästa i världen just nu” – Zinedine Zidane. (2009)

Hade chansen att vinna Premier League

Liverpool må inte vara något Norwich helt utan chanser till regelbundna titlar, och det ska inte stickas under stol med att Steven Gerrard inte har gått fattig under sin tid på Merseyside. Men faktum är att det finns klubbar som på senare år har haft bättre möjligheter till både inhemska och europeiska titlar – som också velat ha honom. Under mitten av 00-talet var Chelsea intresserade, och det var oerhört nära att han till slut lämnade nordvästra England för en mer framgångsrik tillvaro i de finare kvarteren av London. Steven Gerrard hade chansen att öka möjligheterna till att vinna det enda han saknar, en Premier League-titel. Men trots de nästan garanterade framgångarna i Roman Abramovich lagbygge valde han ändå att stanna i klubben och staden han fötts in i, och det om något gör honom till en fotbollsspelare värd att minnas.

Han är utan tvekan en av de bästa mittfältarna genom alla tider” – Carlo Ancelotti

Bygger på legenden om ”Stevie G”

Det har funnits anledningar till tvekan för Gerrard. Under hans tid på Anfield Road har Liverpool bara kommit tvåa i ligan sammanlagt tre gånger. Senaste gången man hade chansen var det kaptenen själv som halkade bort möjligheten till den efterlängtade ligatiteln. Han kanske inte alltid har gjort allt rätt, men när det blåst som värst i och runt både klubben Liverpool och The Kop har han alltid stått där längst fram och tagit emot de värsta smällarna, men också hjälpt laget till de största triumferna. Han har aldrig svikit sitt lag, alltid sprungit. Hade han kunnat hade han förmodligen kämpat tills den sista Liverpoolröda blodsdroppen flutit ut ur hans vener. Allt det här bygger egentligen bara på legenden om ”Stevie G”.

Det finns bra spelare – och så finns det klasspelare. Stort lycka till Steven Gerrard, en av Englands bästa spelare i vår generation” – Alan Shearer.

 Tre värsta månaderna – någonsin

Efter den bortsjabblade ligatiteln förra våren har han själv sagt att de tre efterföljande månaderna var de värsta någonsin i hans liv. Hade det varit en vanlig fotbollsspelare, en spelare som inte förstod hur mycket det skulle betyda för klubben och staden Liverpool, hade det kanske gått någon vecka innan allt var som vanligt igen. För Gerrard var det alltså de tre värsta månaderna i hans liv – någonsin. Allt för en förlorad ligatitel. Och jag kan nästan lova dig att det inte bara var för honom själv han mådde dåligt. Han ville vinna den för alla Kopites världen över, som stöttat sin klubb även när sjundeplatserna har radats upp.

”Steven Gerrard är en spelare jag gillar att titta och njuta av. Liverpoolfansen borde känna sig hedrade över att få ha haft honom som kapten” – Francesco Totti.

Kommer fällas tårar

Steven Gerrard har alltid satt Liverpool i första hand. Till och med när han lämnar finns det anledningar till att tro att en del av hans egen motivering var att det var bäst för klubben hans hjärta har pumpat för. Troligen är det bäst för alla att han till slut lämnar. För honom själv, för fansen och för klubben.

Men det kommer inte bli ett smärtfritt adjö. Det kommer fällas tårar. Förmodligen hos Steven Gerrard själv – och garanterat kommer resten av världen fälla tårar för honom.

Läs även: Hur Steven Gerrard förändrat Liverpool

Läs även: Rodgers öppnar för en Gerrard-återkomst

Se även: Steven Gerrards bästa Liverpool-mål

Läs även: Sterling har valt fel fans att jävlas med

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply