Klopp om engelsk fotboll: ”För många turneringar”

Klopp: För många turneringar

I en intervju med BBC lyfter Jürgen Klopp fram sina hypoteser om varför engelska lag och landslag har så stora problem internationell. Slutsatsen är tydlig, det spelas för många matcher.

Den tyske Liverpooltränaren Jürgen Klopp har nu jobbat i England ungefär två och en halv månad, tidigare tränarerfarenheter har varit begränsade till Tyskland. Men redan nu tror sig Klopp ha svaret till varför engelska lag trots enormt stark ekonom har det så svårt ute i Europa.

Det finns anledningar till att de ”stora” engelska klubbarna inte varit så framgångsrika, för ni [engelsk fotboll] har för många turneringar, tveklöst.

Han menar på att det inte finns någon paus från fotbollen och kritiserar hur engelska lag väljer försäsongen. Enligt tysken spelar de flesta stora engelska klubbar sin försäsong i Asien eller andra destinationer som ligger väldigt långt bort, vilket inte är optimalt.

Klopps tuffa spelschema

Det finns dock fog för Jürgen Klopp att tycka att det är för många matcher. Liverpool har för närvarande matcher att spela i FA Cupen, Ligacupen, Europa League och Premier League. Flera veckor har Klopps Liverpool FC spelat två matcher under samma vecka vilket av förklarliga skäl är tufft i längden. Tysken utvecklar sitt resonemang:

Det kanske är kul att se på fotboll vid jul men utan ett avbrott så blir det en stor sak [ett stort problem, reds anm]

Men om Klopp var missnöjd med tight spelschema innan så är det inget jämfört med vad som väntar. Liverpool har tre matcher på åtta dagar med start mot succélaget Leicester City imorgon kl 16:00.

Inte nöjd med julklapp

När en klubb som Liverpool inte har ledigt under jul så får man göra vad man kan för att plocka in lite jul till Melwood. Därför har en spelare från Liverpool anonymt agerat jultomte och Klopp fick en engelsk ordbok samt glasögon. Dock är Klopp inte alltför nöjd med julklappen från den anonyme tomten:

Problemet med den här [boken] är att det är en ordbok på engelska, det finns ingen översättning och jag kan inte använda den. Först tyckte jag det var en bra idé för att finna nya ord men den [boken] är för engelsktalande. Det är riktigt svårt […] förklaringarna står på engelska.

Han uppskattar skämtsamt att boken kan komma till användning under julen 2025.

Sturridge på mini-försäsong

I intervjun gav tysken en uppdatering kring den skadedrabbade Daniel Sturridge som ådrog sin senaste skada mot Newcastle den 6:e december. Enligt tränaren ska den engelska anfallaren ha en egen mini-försäsong mellan sju och nio dagar.

Sedan tidigare har det rapporterats att Sturridge ska vara spelklar till i mitten av januari. Han har missat större delen av säsongen på grund av skada men med den korta speltiden han fått har anfallaren lyckats väl med att vara effektiv framför mål, det har blivit mål vart 87:e minut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply