Klart: West Ham köper loss Robert Snodgrass

Mittfältsstjärnan flyttar mellan Premier League-klubbarna

Robert Snodgrass lämnar Hull City och skriver på ett tre och och ett halvt år långt kontrakt med West Ham. En affär som ska ha kostat London-klubben 10,2 miljoner pund där 7 miljoner pund betalas ut direkt och de resterande 5,2 vid senare tillfälle.

Det är Sky Sports som kommer med uppgifterna om att den skotske landslagsmannen Robert Snodgrass skrivit på ett kontrakt, samt genomgått en läkarundersökning hos West Ham under fredagen. Den 29-årige Snodgrass blir ”Hammers” andra stora värvning under januarifönstret. Tidigare i veckan kunde klubben presentera att man värvat in Southamptons mittbacksgeneral Jose Fonte.

”Jag är väldigt tacksam över att ha kommit till en så stor klubb som West Ham är”, säger Snodgrass, enligt Sky Sports. ”Klubben talar för sig själv. Det är en historisk klubb med supportrar som stöttar i vått och torrt på denna underbara arena klubben spelar på. Jag vill vara en del av detta.”

Hull har inte gett sken av att vara en nykomling att räkna med i årets Premier League och man ligger för närvarande på 19:e plats i tabellen. Det förvånar därför vissa att man väljer att sälja en av sina bästa spelare då man samtidigt slåss för att inte åka ner i seriesystemet.

Förutom West Ham ska även Burnley och Middlesbrough ha varit intresserade av Snodgrass tjänster. Burnley, med managern Sean Dyche i spetsen, ska, enligt uppgift, ha fått ett bud på 10 miljoner pund accepterat av Hull, men det blev alltså West Ham som gick segrande ur bataljen om Snodgrass underskrift.

West Ham spelar sin nästa ligamatch den första februari mot Manchester City och Snodgrass förväntas vara tillgänglig för spel redan då.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply