UPPGIFTER: Gonzalo Higuain skriver på för Juventus

UPPGIFTER: Gonzalo Higauin skriver på för Juventus

Argentinaren stannar kvar i Serie A

Enligt flertalet rapporter så skall Gonzalo Higuain ha undergått en medicinsk undersökning hos Juventus och ha skrivit under ett kontrakt med klubben till juni 2020.

Gonzalo Higuains framtid har varit en av de stora transfersagorna under våren och sommaren, tillsammans med Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba. Den argentinske anfallaren, som förra året var i en galen form för de italienska ligatvåorna Napoli och gjorde hela 36 mål på 35 matcher, vilket innebar ett krossat Serie A-rekord från 1960, är eftertraktad från storklubbar runt om i Europa och däribland finns Atletico Madrid, Juventus och Chelsea. Det har länge varit extremt oklart vart anfallaren kommer att hamna, om han ens skulle lämna klubben, men flertalet rapporter säger nu att det är klart.

Football-italia skriver att Higuain redan skall ha genomgått en medicinsk unersökning för Juventus del och har skrivit på för de italienska ligamästarna. De skall enligt rapporter vara beredda att betala Napoli de 94 miljoner euro som klubben kräver i utköpsklausulen. Han skall ha haft sin medicinska undersökning i Madrid igår och rapporter föreslår att det till och med skall finnas bilder online på Higuains blodtester på sjukhuset La Moraleja i Madrid.

De båda direktörerna Fabio Paratici och Beppe Marotta skall ha varit närvarande, något som skulle kunna förklara det faktum att de inte var närvarande vid lottningen till Serie A:s matchschema under gårkvällen.

Higauins kontrakt skall gälla till juni 2020 och lönen sägs komma att gå upp till 7,5 miljoner euro per år. Då han kommer att ge tillbaka sina bildrättigheter, någonting som Napoli alltid ville ha, kan lönen komma att stiga uppemot 10 miljoner euro. Utköpsklausulsumman på 94,7 miljoner euro för anfallaren kommer Juventus att betala av på en tvåårsplan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365