Edin Dzeko till Inter?

Edin Dzeko till Inter?

Gamle tränaren vill värva honom på nytt

Edin Dzeko spelar för nuvarande i Roma men den gamle tränaren Roberto Mancini som numera är tränare i Inter sägs vara intresserad av att värva anfallaren på nytt.

Romaanfallaren Edin Dzeko har gjort en stadig säsong i Serie A-klubben. Det blev sammanlagt 39 matcher och 10 mål samt åtta assists för Romas nummer nio. Dzeko kom till klubben 2015 på lån från Manchester City och lånet gjordes senare till en permanent affär. Trots detta har rykten börjat gå om att anfallaren kan komma att lämna klubben, då Roma sägs vara missnöjda med Dzekos insatser på planen. Besiktas har tidigare nämnts som en trolig klubb.

TMW rapporterar om att Intertränaren Roberto Mancini, som även är Dzekos gamla tränare från tiden i City i England, skall vara väldigt intresserad av anfallaren. Den bosniske landslagsmannen har en god chans att affären går igenom, speciellt om Mauro Icardi lämnar för gott, vilket skulle öppna upp en plats för 30åringen.

Den före detta Manchester Cityspelaren kom till Premier League när just Mancini värvade honom till det engelska topplaget. De jobbade tillsammans under två år och tanken på en återförening verkar vara någonting, i alla fall från Mancinis håll. Den store anfallaren skulle kunna behöva en nystart när debutsäsongen i Serie A inte har gått riktigt som väntat.

I internationella sammanhang representerar Dzeko Bosnien och Herzegovina, som tyvärr inte kvalificerade sig till EM 2016 i Frankrike. I kvalifikationsmatcherna vann de enbart en av deras fem matcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply