Henke: ”Han lämnar efter säsongen”

bet365

Pär Hansson lämnar HIF

Efter vinsten mot Elfsborg avslöjar Helsingborgs tränare Henrik Larsson att en av lagets bästa spelare, Pär Hansson lämnar efter säsongen.

Helsingborgs IF befinner sig mer eller mindre i kris. Under söndagen tog man sin första seger sen den 17 augusti och på den ekonomiska biten ser det inte heller speciellt ljus ut. Nu kommer nästa bakslag för skåningarna, tränaren Henke Larsson berättar nämligen efter gårdagens vinst mot Elfsborg att lagets målvakt Pär Hansson med största sannolikhet kommer att lämna klubben efter säsongen.

– Det är aldrig lätt att välja vilken målvakt man ska spela med. Pär (Hansson) har gjort det otroligt bra för oss men vi vet att han troligen kommer att lämna oss efter säsongen, därför valde jag att spela med Matt Pyzdrowski idag, säger den före detta landslagsanfallaren till Helsingborgs Dagblad.

 

Kan lämna för FC Köpenhamn

Även om Helsingborg-tränaren är mer eller mindre säker på sin sak att Hansson är det ännu inte säkert vilken som blir Hanssons nya klubbadress. HD skriver på sin hemsida att FC Köpenhamn ska vara intresserade av att värva 29-åringen och det är även den danska huvudstadsklubben som ska vara närmast att knyta till sig målvakten som varit i HIF sen 2001 då han kom från sin moderklubb Vejbyslätts IF.

Pär Hansson anses vara en av Sveriges bästa målvakter och har flertalet gånger även stått i mål för det svenska landslaget, men för att kunna utmana om en startplats i blågult känns spel i utlandet för en självklarhet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply