Gefle tog ledningen i Grupp 6 – regerande cupmästarna kryssade

Svenska Cupens första gruppspelsomgång spelades den här helgen och i Grupp 6 slutade lördagens match med väntad seger för Gefle i matchen mot Varberg där Gefle tog ledningen med 1-0 genom Olof Mård efter knappa halvtimmen, dock kvitterade Varberg innan paus. Gefle kom ut och visade att man är ett allsvenskt lag när anfallaren Mikael Dahlberg gjorde två mål för hemmalaget, Varberg reducerade till 3-2 men det hjälpte föga för bortalaget när man föll mot allsvenska Gefle med 3-2.

I söndagens match hade Assyriska kommit till Olympia för att möta Helsingborgs IF som vunnit Svenska Cupen de två senaste gångerna och har stora planer på att fortsätta prenumerera på pokalen. Men man fick ingen dans på rosor idag mot Assyriska och bortalaget visade en stor vilja att få med sig poäng från matchen. Helsingborg hade dock det större spelövertaget och visade att man var hemmalaget idag, det skulle ge utdelning strax innan pausvilan när Alejandro Bedoya satte dit ledningsmålet efter att ha varit fri med målvakten.

Assyriska lyckades med bedriften att kvittera på Olympia i andra halvlek genom Assyriskas nyligen inlånade Djurgårdare Philip Hellquist som presenterade sig direkt för Södertäljelaget. Matchen slutade 1-1 och poängen var med mersmak för Helsingborg som borde vunnit matchen sett till spelövertaget. Dessa resultat innebär att Gefle har sattit sig i förarsätet och kommer nästa vecka åka till Södertälje för att möta Assyriska där man kommer få det tufft även om Gefle brukar vara duktiga på att hantera defensiva lag, inte helt säkert att Assyriska kommer spela så men det är inte helt omöjligt. Helsingborg åker till Varberg i en måstematch redan nu och behöver defenitivt vinna den efter dagens oväntade kryss på hemmaplan.