Everton – Manchester United 1-0: Rättvis seger för Everton

Everton öppnade säsongen oerhört starkt med en 1-0-seger hemma mot topplaget Manchester United. Fellaini blev stor matchhjälte när han satte dit 1-0 till Everton i mitten av andra halvlek.

Precis som många trodde på förhand, var det en jämn tillställning, i alla fall i första halvlek. Båda lagen hade några målchanser – Everton lite närmare att ta ledningen, men det stod, trots ett flertal bra lägen, 0-0 i halvtid.

Everton tog över helt i andra halvlek och vaskade fram chans efter chans, bland annat träffade man målramen när Osman avlossade ett skott som tog i ribban. Hemmalaget, Everton, närmade sig ledningen och den kom till slut. I den 57:e minuten. Målet stod mittfältaren Fellaini för, ett helt välförtjänt resultat då Everton under en lång stund dominerade matchen totalt. Även rätt man som gjorde målet. Fellaini hade gjort en riktigt bra genomförd match tills målet kom.

Manchester United var rätt så uddlösa framåt, fastän även Robin van Persie fick entra planen efter Evertons mål. Å andra sidan visade Everton upp ett väldigt fint spel och borde vunnit med större siffror. Men de är nog nöjda över vinsten, då man vann en svår match mot ett topplag.

Bäst på plan: Fellaini