Europa-äventyret slut för MFF

Malmö FF hade chansen på Europa League-slutspel inför den avslutande gruppspelsmatchen i Champions League borta mot Olympiakos på Stadio Georgios Karaiskakis i Piraeus. Men då behövdes tre poäng för de svenska mästarna.

Olympiakos var tvungna att vinna för att ha chansen att nå Champions League-slutspel, och det var de grekiska mästarna som drog det längsta strået till slut. Men det dröjde ända fram till den 87:e minuten innan Kostas Mitroglou avgjorde matchen med sitt 3-2-mål. Därefter satte Ibrahim Afellay spiken i kistan med sitt 4-2-mål precis innan full tid.

Innan dess hade grekerna tagit ledningen med 1-0 efter ett långt inkast från vänsterkanten som Malmö-försvaret misslyckades med att rensa undan. David Fuster dök upp vid den bortre stolpen och nickade in ledningsmålet för Olympiakos efter 22 minuter.

Malmö reste sig dock och kvitterade till 1-1 efter en snabb kontring signerad Emil Forsberg. Den svenske landslagsyttern sprintade ifrån sina motståndare och la in en perfekt passning till nyss inbytte Simon Kroon framför mål. Kroon sköt på ett tillslag och överlistade målvakten Roberto när han rullade in 1-1.

Olympiakos hann emellan med ett 2-1-mål efter en högklassig halvvolley från Alejandro Domínguez i den 63:e minuten, men Markus Rosenberg kvitterade till 2-2 nio minuter före full tid efter ett mål som liknande det första. Ett tidigt inlägg från Anton Tinnerholm och Rosenberg hittade rätt med ett lågt vänsterskott.

4-2-segern var förgäves för Olympiakos eftersom Juventus samtidigt lyckades få med sig 0-0 hemma mot gruppsegrarna Atlético Madrid och därmed gick italienarna vidare som grupptvåa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply