Enkel seger för Fiorentina

Serie A-klubben Fiorentina var på besök i Danmark för spel mot Esbjerg, och var stora favoriter inför avspark. Och visst skulle det bli seger för italienarna den här kvällen, mot ett danskt lag som inte kunde bjuda upp tilll dans.

Och det var en målrik inledning i Europa League-mötet, där Alessandro Matri öppnade målskyttet för gästerna efter blott nio minuters spel. Glädjen blev visserligen kortvarig för den italienska klubben när Esbjerg kvitterade minuten senare genom Martin Pusic, som fångade upp bollen från Roncaglias nick och placerade in bollen i nätet.

Fiorentina svarade dock snabbt på danskarnas kvitteringsmål, när de fem minuter senare satte dit 1-2. Den här gången var det Josip Ilicic som hittade målet, när ett försvarsmisstag ledde fram till att bollen hamnade framför fötterna på Ilicic som inte gjorde bort sig.

Och innan halvlekens slut fick Viola en straff. Fram klev Alberto Aquilani och dunkade in 1-3 i den 38:e matchminuten. I den andra halvleken kom Mario Gomez in för gästerna och tysken var nära att få hitta målet direkt. Men det blev inget mål för tysken, och trots att gästerna skapade flertalet lägen i den andra halvleken blev det inga fler mål.

Fiorentina har nu ett ypperligt läge att ta sig vidare i Europa League inför returen i Florens.