Officiellt: West Ham värvar Jonathan Calleri

Officiellt: West Ham värvar Jonathan Calleri

Handlar om ett säsongslångt lån

West Ham har gjort klart med den uruguayanska klubben Deportivo Maldonado om en lånedeal för den unge argentinske anfallaren Jonathan Calleri på ett lån som sträcker sig över en säsong.

West Ham har varit väldigt aktiva under sommarens transferfönster och har redan gjort hela åtta stycken värvningar. Tränare Slaven Bilic förbereder sig inför den kommande Premier Leaguesäsongen, där han vill vara med och utmana i toppen av tabellen och har förstärkt sitt lag under sommaren. Idag gjorde klubben det officiellt att de har slutfört ännu en värvning, denna gång av den argentinske mittfältaren Jonathan Calleri på ett säsongslångt lån från den uruguayanska klubben Deportivo Maldonado.

West Ham, Calleri och Deportivo Maldonado har kommit överrens om en lånesumma samt personliga villkor och den 22årige anfallaren förväntas anlända till London nästa vecka. Först måste spelaren dock reda ut sitt arbetstillstånd. Calleri har precis spelat OS i Rio för sitt hemland Argentina, som dessvärre åkte ut ur turneringen, men anfallaren fick lov att göra mål för sitt land.

– Vi har kommit överrens om att värva Calleri. Tråkigt för honom, men bra för oss, så åkte Argentina ut ur OS den här veckan, så han borde vara med oss inom snarast, beroende på arbetstillståndet. Vi gjorde affären för ett litet tag sedan och han är en toppanfallare. Du behöver ett lag, självklart, men allting handlar om balans. Jag tycker att vi har en bra balans, sade tränare Bilic till hemsidan om nytillskottet.

Andra klubbar som var intresserade av anfallaren var till exempel FC Barcelona, med Calleris landsman Lionel Messi som skall ha uttalat sig om att han ville ha anfallaren i laget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply