Officiellt: West Brom gör klart med Nacer Chadli

Officiellt: West Brom gör klart med Nacer Chadli

Handlar om en klubbrekordstor summa

Tottenham Hotspurs mittfältare Nacer Chadli har, efter att ha blivit lämnad utanför truppen, lämnat Londonklubben och beslutat sig för att sluta upp med West Brom för en klubbrekordstor summa av 13 miljoner pund.

Tottenham Hotspur har inte haft en jätteupptagen sommar. De har enbart värvat in två stycken nyförvärv i form av Victor Wanyama från Southampton och Vincent Janssen från AZ Alkmaar, men har låtit desto fler spelare lämna och sett till att skriva nya kontrakt med de spelare som de vill hålla kvar i klubben. En av de spelare som de nu låter gå är mittfältaren Nacer Chadli som har anslutit sig till West Bromwich Albion, rapporterar klubbarna på sina respektive officiella hemsidor.

Chadlis övergång är den dyraste i West Bromwichs historia och ett klubbrekord, på 13 miljoner pund rapporterar Sky Sports. Den belgiske landslagsmannen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fyra år och håller honom på The Hawthorns till 2020. Detta blir också slutet på Chadlis tre år i Tottenham. Belgaren har varit en elementär spelare i Tottenham sedan han kom sommaren 2013, men den här säsongen har han inte ens blivit nämnd på bänken för någon av deras Premier Leaguematcher hittills under säsongen. Chadli kom till Tottenham från Twente för runt 7 miljoner pund och det blev 119 matcher för klubben, med 25 mål som resultat.

– Han är en topp, toppspelare och jag är överlycklig att vi har honom. Jag sade förra veckan  att dessa värvningar måste handla om spelare som kommer att förstärka vårat lag – och Nacer gör precis det, sade Tony Pulis, tränare i West Brom.

– Det känns mycket bra att vara här. Det kom väldigt fort men jag pratade med klubben och de har ett bra lag, en bra tränare och jag är väldigt nöjd över att vara här. Mina mål? Jag vill bara hjälpa laget och vinna så många matcher som möjligt, sade Chadli själv.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply