Officiellt: Bentaleb stannar i Tottenham

Den algeriske mittfältaren har skrivit på ett nytt 5-årskontrakt

Nabil Bentaleb kom upp till Tottenhams förstalag genom klubbens akademi och har sedan spelat sig till en startplats i Mauricio Pochettinos startelva. Nu står det klart att den 20-årige mittfältaren fortsätter i klubben. Bentaleb har skrivit på ett nytt kontrakt med Tottenham som sträcker sig till 2020. 

Nabil Bentaleb har skrivit på ett nytt kontrakt med Tottenham. Den algeriske landslagsmannen har skrivit på för fem ytterligare år med London-klubben vilket gör att han stannar på White Hart Lane till 2020. Det bekräftar klubben på sin officiella hemsida under måndagskvällen.

Bentalebs Tottenham-karriär har gått i rekordfart. Den algeriske landslagsmannen provspelade för klubbens akademi i September 2011 och skrev i Januari 2012 på ett kontrakt med akademin. I December 2013 kom Premier League-debuten för den blott 20-årige mittfältaren i en match mot Southampton. Under sin första säsong i Premier League blev det 20 framträdanden för Bentaleb som krönte säsongen med en plats i det algeriska landslaget under världsmästerskapet i Brasilien.

Startade alla matcher

Sedan dess har det rullat vidare och under förra säsongen var han en given startspelare i tränare Pochettinos startelva, ofta tillsammans med en annan akademispelare i Ryan Mason på de två centrala mittfältspositionerna. 35 framträdanden blev det till sist för 20-årige Bentaleb. Efter att i Januari ha varit iväg med sitt landslag på de Afrikanska mästerskapen, kom Bentaleb tillbaka till Tottenham och startade därefter alla matcher under vårsäsongen.

Nu blir det alltså fortsatt spel i den vita tröjan för Bentaleb som i en intervju med klubben säger att han är mycket nöjd med att ha skrivit på ett nytt kontrakt för klubben.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply