Officiellt: Borja Bastón till Swansea City

Officiellt: Borja Bastón till Swansea City

För klubbrekordbrytande belopp

Swansea City gjorde idag officiellt att de har värvat Borja Bastón för ett klubbrekordbelopp av 15,5 miljoner pund från spanska storklubben Atlético Madrid.

Swansea håller på och förstärker sin trupp inför den nya Premier Leaguesäsongen. Efter att förra året haft det lite svårt med målskyttet och inte lyckats få till nog med mål framåt har nu åtgärder tagits för att åtgärda problemet. Swansea gjorde det idag officiellt på sin hemsida att de har kommit överrens med La Ligaklubben Atlético Madrid om en transfer för anfallaren Borja Bastón. Transfersumman uppgår till ett rekordbelopp för den walesiska klubben då Bastón kostar Premier Leagueklubben 15,5 miljoner pund. Efter att under dagen genomgått en medicinsk undersökning skrev 23åringen på ett fyraårskontrakt med den walesiska klubben.

Beloppet för den unge anfallaren överskrider vad klubben betalade för Wilfried Bony från Vitesse Arnhem, 12 miljoner pund, i juli 2013 och gör honom till klubbens dyraste spelare genom tiderna. Han ansluter nu till Liberty Stadium enbart fem dagar efter att landsmannen Fernando Llorente kommit till klubben från Sevilla.

Bastón är uppväxt i Atlético Madrid och hela sin karriär har han tillbringat i huvudstadsklubben. Det har dock blivit en del utlåningar för 23åringen och han har gjort ett rykte om sig att göra mål vart han än går. Förra året spelade anfallaren på lån i La Liga i Eibar och stod för 18 mål under en säsong. Anfallaren har även varit närvarande i Spaniens U16-, U17- och U19-landslag, där det har hunnit bli några mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply