bet365

Manchester United vägrar sälja Phil Jones till Arsenal

Manchester United vägrar sälja Phil Jones till Arsenal

Arsenal sägs vara intresserade av försvararen

Arsenal och tränare Arsene Wenger är ett stort fan av Manchester Uniteds mittback Phil Jones, som på grund av för lite speltid kan lämna klubben, men Jose Mourinho vägrar att sälja försvararen till Arsenal då Mourinho inte vill göra affärer med Wenger.

Arsenal är på jakt efter en ny mittback. Efter att deras erfarna försvarare i Per Mertesacker och Gabriel är borta långtidsskadade är det enbart Laurent Koscielny som kan erbjuda stabilitet i form av erfarenhet därbak, med nykomlingen Rob Holding som fortfarande är ung och ny. Arsene Wenger har försökt få till en deal med Valencia över deras mittback Shkodran Mustafi, men den spanska klubben vägrar att böja sig och kräver att Arsenal betalar spelarens utköpsklausul på 43 miljoner pund. Wenger hoppas på att en affär kan bli klar, då Valencia måste sälja spelare för att kunna möta UEFA:s krav på finansiell fair play och därmed kan tvingas behöva gå ner i pris.

Men Wenger och hans scouter har även en lista med alternativa mittbackar. Bland annat finns Bayer Leverkusens Omer Toprak, Simon Kjaer från Fenerbache och Jose Gimenez på denna lista, tillsammans med Southamptons tuffe försvarare Jose Fonte, som tros gå till Manchester United innan fönstret stänger nästa onsdag skriver Evening Standard. Även Uniteds tränare Jose Mourinho är under press att hålla sin trupp trimmad, då han gjorde fyra stycken värvningar under sommarens transferfönster. Ankomsten av Fonte skulle göra att Phil Jones utsikter av speltid skulle krympa än mer än de redan gjort sedan Sir Alex Ferguson gick i pension 2013. Den numer pensionerade tränaren har uttryckt sig om att Jones kan bli den bäste spelaren i Uniteds historia, men speltiden har varit knapp och Mourinho har redan värvat in en ny mittback i form av Eric Bailly från Villareal.

Engelska tidningen The Evening Standard skriver att Arsenal har haft ögonen på den engelske försvararen och Wenger sägs vara ett fan sedan länge. Men Jose Mourinho sägs inte komma att godkänna en försäljning av Jones till Arsenal, hans bittra rivaler, även som spelaren inte är central för hans säsongsplaner. Mourinho skall inte vara intresserad av att göra affärer med Wenger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply