Officiellt: Steven Gerrard avslutar sin karriär

Officiellt: Steven Gerrard avslutar sin karriär

Lägger officiellt skorna på hyllan

Liverpool-legendaren Steven Gerrard har officiellt förkunnat att han inte kommer spela någon mer fotboll, utan 36-åringen väljer att avsluta sin aktiva 19 år långa fotbollskarriär, med ryktena om att han kan återvända till fotbollsscenen som tränare som intensifieras.

Det har länge talats om det faktum att Steven Gerrard kan komma att lägga skorna på hyllan och idag har den 36-årige mittfältaren officiellt förkunnat att han avslutar sin 19 år långa fotbollskarriär, via Goal. Engelsmannen, som satt på ett utgående kontrakt med den amerikanska klubben LA Galaxy, valde att inte förlänga med amerikanerna utan avsluta sin spelarkarriär. Mest känd är mittfältaren för sin tid i Liverpool FC, där han spenderade hela sin aktiva karriär innan flytten till MLS och LA Galaxy 2015. Mittfältaren fick under sin tid i Liverpool spela 710 matcher och vann åtta stora troféer, däribland Champions League.

– Efter den senaste tidens media-spekulationer som handlar om min framtid så kan jag bekräfta att jag avslutar min professionella fotbollskarriär, sade Gerrard i ett officiellt uttalande.

– Jag har haft en otrolig karriär och är tacksam för vartenda ögonblick av min tid i Liverpool, England och La Galaxy. Som tonåring uppfyllde jag min barndomsdröm av att få dra på mig den kända röda Liverpool-tröjan, och när jag gjorde min debut mot Blackburn Rovers i november 1998 så kunde jag aldrig föreställa mig vad som senare skulle komma att bli av de nästkommande 18 åren.

– Jag känner mig tursam som har fått uppleva så många underbara höjdpunkter under min karriär. Jag är stolt över att ha spelat över 700 matcher för Liverpool, många av dem som lagkapten, och att ha haft min del i att hjälpa klubben ta tillbaka stoltheten till Anfield, ingen gång mer än den där kända natten i Istanbul, fortsatte Gerrard.

Huruvida Gerrard nu kommer ta över en tränarroll i Liverpool återstår att se, men det är någonting som många supportrar hoppas på.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply