Mourinho till Rooney: ”Du kan dra”

Mourinhos uttalande rör upp känslor i England

José Mourinho ber Wanye Rooney att lämna klubnen. Nu får portugisens uttalande stor kritik i England.

Wayne Rooney är i dagsläget kanske den största United-profilen i klubben. Efter sammanlagt tolv år i klubben är han en av de få minnena fansen har från storhetstiden då Sir Alex Ferguson tränade klubben.

Kan lämna United

Men nu, efter över ett decennium i Manchester efter att ha lämnat Everton, kan Wayne Rooney att komma lämna klubben enligt den brittiska tidningen Sun Sport.

– Efter 12 år. 532 matcher och 246 mål säger José Mourinho: ”Roo, du kan lämna”, lyder Sun Sports förstasida idag.

Uttalandet har rört upp rejäla känslor, framför allt på sociala medier bland Manchester Uniteds fans och José Mourinho gör sig allt mindre populär i storklubben från de östra delarna av England.

Kina och USA

Om Wayne Rooney faktiskt skulle få för sig att lämna saknas det inte erbjudanden. I Shanghai har han blivit erbjuden en smått otrolig lön på 5,5 miljoner kronor i veckan. Dessutom finns det, enligt spanska Marca, erbjudanden från MLS-klubbar i USA, men även Serie A-klubben Inter ska vara intresserade av den 31-årige United-kaptenen.

Anledningen till Mourinhos uttalanden ska vara en diskussion om Rooneys framtidschanser att få fortsätta starta i United. Portugisen menar att det inte alls är någon självklarhet, något han redan visat tecken på under de senaste ligamatcherna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply