El Kabir sänkte sin gamla klubb

BK Häcken och Mjällby AIF gjorde upp om gruppsegern i grupp 8 av Svenska Cupen efter att lagen besegrat både Örgryte och Sandviken i sina tidigare matcher. Tack vare bättre målskillnad än sina motståndare räckte det på förhand med oavgjort för Häcken för avancemang till kvartsfinal.

Den första halvleken blev mållös efter ineffektivt anfallsspel från båda lagen, men i andra halvlek lossnade målskyttet för Häcken. Det dröjde till den 72:a minuten innan Simon Gustafsson, matchens lirare, spräckte nollan och gav hemmalaget ledningen.

Moestafa El Kabir, som har ett förflutet i Mjällby, utökade till 2-0 några minuter senare och kort därefter satte han även 3-0. Det innebär att Häcken vinner gruppen utan att tappa poäng och de är nu klara för kvartsfinal.

Lottningen direktsänds i SVT på måndag morgon klockan 08:45.