Dortmund vände och vann

Efter den tunga 3-0-förlusten mot Real Madrid i onsdags var Borussia Dortmund tvungna att vända den negativa trenden för att ha chans att avancera i Champions League nästa vecka.

Det började däremot inte bra för de gulklädda i kvällens möte mot ligakonkurrenten Wolfsburg. Efter 45 spelade minuter låg de under med 0-1 efter mål av den förre Bayern München-anfallaren Ivica Olic.

Lyckligtvis för Jürgen Klopp har han Robert Lewandowski tillgänglig inför matchen mot spanjorerna på tisdag, och polacken visade i dag varför han kommer att vara viktig för tyskarna. Kort in i den andra halvleken satte anfallaren dit kvitteringen. Marco Reus fick också ”måla” denna afton när han fastställde slutresultatet 2-1 i den 77:e minuten.

Dortmund ligger nu på en andra plats i Bundesliga, tre poäng framför Schalke men 20 pinnar bakom fenomenala Bayern.