Djurgården vidare efter straffdrama

Onsdagen bjöd på en jämn och dramatisk tillställning på Nya Parken i Norrköping, där hemmalaget IFK Norrköping tog emot Djurgården. Och det blev en chansrik första halvlek, där chanserna fanns för båda lagen men där målen uteblev.

I den andra halvleken blev det lite lugnare och chanserna allt färre. Matchen fick dock en ny sväng när Morten Skjönsberg drar ner Erton Fejzullahu och får sin andra varning, vilket gjorde att ’Peking’ fick avsluta matchen med aen man mindre.

Djurgården tog över bollinnehavet men lyckades inte få till ett avgörande under ordinarie speltid eller förlängningen, där det istället var IFK Norrköping som var närmast med en hörnsituation som slutade med att bollen gick i ribban, ner på mållinjen och ut.

I den avgörande straffläggningen var det slutligen Djurgården som var det kyligare laget, där hemmalagets Siim Luts stegade fram och drog bollen högt över mål. Djurgårdens Jesper Arvidsson kunde på de efterföljande straffen skicka sitt lag vidare till semifinal efter totalt 4-5 i straffläggningen.