Carlos Vela avgjorde Euskal Derbia

Bägge klubbarna kom till matchen med en usel start på säsongen. Fem poäng för Athletic på lika många matcher och sex poäng för Real Sociedad på fem matcher. Men som alltid i ett derby spelar tidigare matcher, form med mera ingen roll. Både Sociedad och Bilbao försökte styra spelet direkt från matchstart men det blev Real Sociedad som höll i taktpinnen halvleken ut.

Griezmann hade flera chanser att sätta in 1-0 för Real Sociedad men Bilbao-målvakten Iraizoz vägrade släppa in mål i den första halvleken. Griezmann hade en het målchans på frispark som var på väg mot krysset men Iraizoz nobbade bollen. Athletic Bilbao, utan Fernando Llorente i startelvan, tryckte på när kontringschanser tillkom och var nära ett par gånger att bryta igenom och sätta dit 0-1 på Sociedad.

I den andra halvleken kom matchens första mål och det var Real Sociedad som tog ledningen i Euskal Derbia. Griezmann prickade in 1-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet i bortre hörnet. Ett skott utifrån tog på Fernando Amorebietas armbåge vilket fick domaren att blåsa straff för Sociedad. Amorebieta fick sitt andra gula kort och fick se domaren lyfta det röda kortet mot skyarna när Sociedad hade ett ordentligt grepp på denna match. Carlos Vela gjorde inga misstag och rullade iskallt in 2-0 till fansens förtjusning.

Athletic Bilbao fick aldrig hål på lokalkonkurrenten, trots att Bielsa satte in sitt ess, Fernando Llorente. Real Sociedad vann höstens Euskal Derbia med 2-0.