Blatter och Platini stängs av i åtta år

Pamparnas hårda dom

FIFA:s ordförande Sepp Blatter, 79, och UEFA:s ordförande Michel Platini, 60, stängs av i åtta år efter en penningtransaktion på motsvarande 17,2 miljoner kronor 2011. Det enligt ett pressmeddelande från FIFA. 

Sepp Blatter har varit ordförande för FIFA sedan 1998, Michel Platini har varit ordförande för UEFA sedan 2007. Nu stängs båda av efter att Blatter fört över drygt 17 miljoner kronor till Platini i februari 2011. Den första avstängning kom redan i oktober detta året, men gällde bara i 90 dagar. Den nya avstängningen innebär alltså att duon blir borta från fotbollen i åtta år.

Även böter väntar

För Blatter och Platini väntar nu inte bara ett långt uppehåll från all fotboll. Utan även böter på 430000 kronor för Blatter och 690000 kronor för Platini. Avstängningen gäller såväl sportsligt som adminstrativt, och berör både nationell och internationell nivå.

Duon väntas överklaga

Enligt Sky Sports har Sepp Blatters representant bekräftat att han överklagar beslutet till idrottens internationella skiljedomstol, något som även Platini kan  göra. Den senare hade dessutom planerat att kandidera till rollen som Sepp Blatters efterträdare. En tjänst som nu lär tillfalla någon av de övriga kandidaterna.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply