Bilbao klara för CL-kval efter kross

Athletic Bilbao har imponerat i La Liga under säsongen, och man kunde under fredagskvällen säkra upp ett Champions League-äventyr nästa år i och med en vinst över Rayo Vallecano.

Det var också gästerna som väntat nog tog ledningen, dock genom en mindre väntad målskytt. Det var försvararen Mikel San Jose som fick in bollen bakom Ruben Martinez i Rayo-målet efter 20 minuter spelade.

Tio minuter senare dubblerades ledningen, denna gång genom Oscar de Marcos, och det andalusiska gänget kunde gå in i halvtid med ett stabilt grepp om matchen, och Champions League-platsen likaså.

I den 75:e minuten kunde lagets stora stjärna Ander Herrera punktera matchen med matchens och Athletics tredje och sista mål.

Det var mycket glädje som sköljde över den tillresta publiken när slutsignalen löd, då det nu är helt klart att man får en plats i Champions League-kvalet. Även om Sevilla skulle vinna sina sista matcher, och Bilbao skulle förlora sina skulle de sistnämnda ändå ha en fördel tack vare resultaten i de inbördes mötena.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply