Bayern säkrade dubbeln efter förlängning

Då var det dags att knyta ihop denna finalrika dag med den tyska cupfinalen mellan Dortmund och Bayern München på Olympiastadion i Berlin. En final som vanns av Pep Guardiolas Bayern München med 2-0 efter en jämn och chansfattig tillställning.

Det var Bayern München som tidigt i matchen skulle få matchens första läge efter att Roman Weidenfeller avfärdat ett farligt avslut från Thomas Müller.

I en relativt sömnig tillställning skapade Dortmund den andra halvlekens bästa målchans efter att Mats Hummels nickat en boll som Dortmundfansen ville ha till mål, men som rensades undan på mållinjen av Dante i Bayernförsvaret.

I en förlängning med två tröttkörda lag skulle det dröja 107 minuter innan Arjen Robben kunde stöta in Jermain Boatengs finas inspel i öppet mål.

Bayern München kunde sedan kontra in 2-0-målet efter att Claudio Pizarro frispelat Thomas Müller som efter visst besvär lyckades runda Weidenfeller och stöta in 2-0-målet i öppet mål.

Bayern München har nu vunnit dubbeln (ligatiteln och cuptiteln) två säsonger i rad.