Barcelonas sjuka massakering av Levante

Efter ett flertal öppningsmatcher i de stora ligorna var det nu dags för Barcelona att sätta igång säsongen i La Liga mot Levante – och på vilket sätt man gjorde det.

Efter endast två och halv minut spelad kunde Alexis Sanchez sätta dit 1-0 för katalanerna efter en framspelning signerad Cesc Fabregas.

I den tolfte matchminuten kunde den flerfaldige Ballon d’Or-vinnaren Lionel Messi göra sitt första mål för säsongen efter ett väggspel med Pedro, och det här såg ut att bli en tung afton redan här för Levante.

Efter lite tumult i offensiv zon hamnar bollen vid högerbacken Dani Alves fötter, som enkelt kan placera in 3-0 efter bara 24 minuter. Endast två minuter senare kunde Pedro göra 4-0 efter en riktigt fin assist från Messi, och Barcelona är nu de som gjort fyra mål snabbast någonsin i en ligapremiär – ett roligt rekord för de regerande mästarna, men inte lika kul för Levante som alltså är de som släppt in fyra mål snabbast.

Messi kunde även lugnt och behärskat peta in 5-0 från straffpunkten efter att Pedro blivit stämplad av sin namne Pedro Lopez.

Barcelona visade absolut ingen som helst antydan till nåd i första halvlek, då Xavi gör mål, men det kan bli tilldelat som självmål för målvakten Navas som petar in den i eget mål.

Efter att den första halvleken var avblåst kunde man konstatera att Xavi hade slagit fler passningar än hela Levantes lag. Frågan är om det visar hur bra mittfältaren har varit eller hur dåliga Levante var.

Levante kliver in för att förbättra den dystra statistiken, som bland annat visade att Barcelona hade makalösa 77 procent av bollinnehavet.

Det skulle dock inte bli något målkalas i andra halvlek, vilket var skönt för Levantes del. Det skulle bara bli ett mål till då Fabregas spelade fram Pedro som satte dit matchens sista mål och fastställde slutresultatet 7-0.

Fabregas visade Barcelona varför han ska stanna i klubben genom sina fem assister – ett otroligt facit för mittfältaren. Det var en skön start för Gerardo Martino, som många har tvivlat på sedan denne blev anställd som Tito Vilanovas ersättare.