bet365

Amartey stannar – Djurgården missar miljonregn

Förhandlingarna mellan FC Köpenhamn och Olympique Marseille gällande Daniel Amartey strandade. Det betydde också att Djurgårdens miljonregn uteblev. 

Tidigare idag kom uppgifter om att den före detta Djurgården-spelaren Daniel Amartey var på väg att lämna FC Köpenhamn för Olympique Marseille, något den danska klubben också bekräftade. Senare under måndagen bröt de förhandlingarna dock samman, vilket vi på Silly Season Sverige tidigare rapporterat om. – Vi har fått många förfrågningar och flera bud på Amartey, men inget av dem har levt upp till FC Köpenhamns eller spelarens krav och därför är han fortfarande vår spelare med ett kontrakt som gäller i fyra år. Sedan får vi se vad framtiden ger, säger klubbens VD Anders Hørsholt.

Djurgården missar miljonregn

Den avbrutna affären har också påverkat Djurgården – som kunde ha tjänat ett antal miljoner på en affär. Stockholmsklubben har en vidareförsäljningsklausul på 15% enligt FotbollDirekt, och det pratades om en transfersumma på 76 miljoner svenska kronor för Amartey. Det skulle isåfall betyda 11.5 miljoner kronor rakt in i Djurgårdens kassaskåp – pengar sportchef Bosse Andersson och hans stab nu alltså går miste om.

Leicester också varit intresserade

Daniel Amartay såldes från Djurgården för drygt 20 miljoner kronor till FC Köpenhamn förra sommaren efter en lyckad sejour i Stockholm. Efter en säsong i Danmark har ghananen dragit på sig stort intresse, och utöver Marseille har även bland andra Leicester ryktats vara intresserade av 20-åringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply