”Zlatan är för stor för PSG”

bet365

PSG:s projekt får kritik

Efter Zlatan Ibrahimovic attack på domaren i matchen mot Bordeaux valde PSG att inte straffa honom utan istället bojkotta Canal Plus. Något som enligt Damien Dubras är ett problem. Zlatan är numera större än hela PSG-projektet, säger journalisten enligt Sportbladet.

De senaste månaderna har Zlatan Ibrahimovic varit i rejäla blåsväder och han tvingas i detta nu utstå två avstängningar, varav en i Champions League efter tacklingen på Oscar – något som gör att svensken missar kvällens kvartsfinal mot FC Barcelona.

Bojkottar Canal Plus

Det var inte dock inte den som fick mest effekt hos 33-åringens nuvarande klubb Paris Saint Germain, efter den fyra matcher långa avstängningen i ligan efter hans attack mot domaren i matchen mot Bordeaux valde den franska huvudstadsklubben, tillsammans med konkurrenten Olympique Marseille som har fått en spelare avstängd i en liknande incident, att bojkotta Canal Plus – som var den kanal som filmade Zlatans utbrott och sedan spred det – för resten av säsongen. Något som nu får kritik från Damien Dubras, journalist på l’Equipe som är en av Frankrikes största tidningar.

– Det är ett absurt beslut av PSG. Löjligt. Att de gör så i stället för att straffa och bötfälla sin spelare för det han sa om domaren, säger Dubras enligt Sportbladet.

”Större än PSG”

Den här incidenten är inte heller något undantag menar journalisten, med goda insikter i fransk fotboll. Enligt honom har den långe anfallaren, som värvades till PSG under starten av den franska klubbens miljardprojekt, helt enkelt blivit för stor för klubben.

– Bojkotten visar hur vek klubbledningen är. Zlatan är numera större än hela PSG-projektet och det är PSG:s problem. Han är så viktig att de inte kan säga till honom. Om han spelat i Real Madrid eller Juventus så skulle han straffats av sin klubb och det skulle varit det normala.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply