Utebliven guldyra när PSG kryssade

Det var en lättsam och smått euforisk stämning på Parc des Princes denna söndagskväll, då Paris SG hade chansen att kamma hem Ligue 1-trofén med fyra omgångar kvar att spela. Men då krävdes tre poäng mot gästande Valenciennes, som i sin tur inte hade något annat än hedern att spela för med tanke på sin mittenplacering i ligan.

Ändå var det bortalaget som visade bäst inställning till en början, samtidigt som ett tillsynes tafatt PSG visade oskärpa de gånger de rann igenom motståndarförsvaret. Därför var det inte speciellt orättvist, även om det var oväntat, att gästerna tog ledningen drygt en kvart in i matchen. Efter ett skott utifrån som hemmamålvakten Nicolas Douchez släppte en okontrollerad retur på kunde Gael Danic sätta bollen i mer eller mindre öppet mål.

Det guldjagande huvudstadslaget hade fortsatta problem med att etablera ett spel efter baklängesmålet, medan Valenciennes backade hem för att försöka försvara sin ledning. Läget blev inte bättre för PSG precis innan halvtid, då lagkaptenen Thiago Silva blev visad det röda kortet direkt efter att ha vidrört domaren Alexandre Castro vid en diskussion dem emellan. Ut klev därefter den offensivt lagde Jeremy Menez till förmån för mittbacken Alex, för att täppa till luckan i försvaret.

Den andra halvleken började lite trevande från båda lagens håll, men allt eftersom skulle tempot skruvas upp till max. Med en man mindre och ett stort behov av att göra mål tog PSG kommandot genom att bygga upp ett svårstoppad och forcerande tryck mot Valenciennes-försvaret, som å andra sidan inte tog några offensiva risker.

När många började räkna med en förlust kom det förlösande kvitteringsmålet från hemmalagets sida. Det efter att den sedan tidigare inbytte Alex dök upp i straffområdet och nickade in bollen efter en väl slagen hörna. Trots att lagets dominans och press fortsatte ända in i slutet kom laget inte längre än så, vilket betyder att titelfirandet får dröja eller eventuellt inte komma alls denna säsong. Det återstår att se.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply