Uppgifter: Supertalangen ersätter De Bruyne

Draxler lämnar Schalke bakom sig

Julian Draxler är klar för Wolfsburg. I alla fall om man får tro på gianlucadimarzio.com’s uppgifter. Den italienska hemsidan uppger att den tyska klubben lyckats knyta till sig Schalke 04-talangen framför ögonen på Juventus, i en affär värd cirka 27 miljoner pund. 

Julian Draxler har, lite i skymundan av Kevin De Bruynes superflytt till Manchester City varit en av sensommaren största snackisar. Länge har ryktena om en flytt bort från Schalke 04 florerat i flera medier och framför allt Juventus har rapporterats vara intresserade av den tyske supertalangen, född 1993, med 15 landskamper för Tyskland på sitt CV.

Juventus besegrade

Tidigare idag tvingades dock den italienska storklubben erkänna att möjligheterna till en värvning av den offensivs mittfältaren var helt borta. – Vi blev inte förvånade alls, därför att vi visste att chansen var liten att vi skulle få Draxler. Vi hörde om den här utvecklingen redan under de senaste dagarna. Vi visste att det var en komplicerad operation för oss, sa klubbens direktör Beppe Marotta i en intervju med Mediaset Premium enligt solocalcio.se tidigare idag.

Wolfsburg klev in i jakten

Den största anledningen till den missade värvningen tros vara att Wolfsburg, med en stor kassakista efter 55 miljoner pund-försäljningen av De Bruyne, klivit in i jakten på 21-åringen. Den tyska klubben letar efter ersättare till just De Bruyne, och även Ivan Perisic som ser ut att lämna för spel i Inter. Nu verkar den jakten ha lyckats – och efter att ha konkurrerat ut Juventus har man nu enligt gianlucadimarzio.com snott åt sig Draxler från Bundesliga-konkurrenten Schalke.

27 miljoner pund – kontrakt på fem år

Den italienska hemsidan uppger att en övergång är helt klar, och att det bara är kontraktsskrivandet samt presentationen som återstår innan talangen är en Wolfsburg-spelare. I en affär värd 27 miljoner pund lämnar Draxler Schalke och skriver på för fem år i Wolfsburg, där han kommer få en lön på 3.65 miljoner pund per säsong, inklusive bonusar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365