Officiellt: Perisic till Milano-klubben

Kroaten lämnar till slut Wolfsburg

Efter Kevin De Bruyne – nu är nästa stjärna klar för en flytt från Wolfsburg. Ivan Perisic lämnar klubben och har skrivit på ett femårskontrakt med Inter, det bekräftar den italienska klubben på sin hemsida.

Det har varit bråda dagar för de styrande i Wolfsburg. Igår lämnade Kevin De Bruyne klubben för Manchester City efter flera veckor av förhandlingar. En affär som ser ut att innebära 55 miljoner pund in i kassakistan för den tyska klubben, som redan har en stark ekonomi tack vare sitt nära samarbete med Volkswagen. Nu står det dessutom klart att ytterligare en spelare lämnar klubben.

Perisic lämnar efter månader av spekulationer

Det är kroaten Ivan Perisic som i en av sommarens mest utdragna affärer till slut lämnar Tyskland för spel i Serie A och Inter, det bekräftar den italienska klubben på sin hemsida. Den 26-årige yttermittfältaren har skrivit på för sex år på San Siro. Enligt transfermarkt.co.uk går affären loss på knappt 13 miljoner pund, vilket alltså innebär att Wolfsburg bara de två senaste dagarna sålt för 68 miljoner pund, mer än 880 miljoner svenska kronor.

Julian Draxler ersätter

För de pengarna ska den tyska klubben nu leta reda på en ersättare till sina flyktande stjärnor. Som vi på Silly Season Sverige skrev om igår pekar det mesta på att den spelaren blir Schalke 04s supertalang Julian Draxler, som enligt gianlucadimarzio.com redan är helt klar. Wolfsburg ska enligt hemsidan betala 27 miljoner pund för tysken – och har då alltså fortfarande kvar 40 miljoner pund från de här två försäljningarna att spendera nu när transferfönstret går in på sin sista dag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply