Guardiola kritiseras av Bayern-legendaren

bet365

Den före detta Bayern München-kaptenen Stefan Effenberg kritiserade under måndagen den spanska tränaren i en intervju med Kicker.

Det är inte alla som är helt glada och nöjda med Pepe Guardiolas jobb i Bayern München. I en intervju med Kicker säger den gamla München-kaptenen Stefan Effenberg att spanjoren måste ändra spelsystem och att det kan straffa sig i vissa matcher. Tysken syftar bland annat på dubbelmötet med Real Madrid i förra årets Champions League där Bundesliga-mästarna fick betala dyrt för att ha mest bollinnehav och spela relativt långt upp i banan.

”För tillfället har Bayern alltid mellan 65 och 70 procent av bollinnehavet och man vill endast spela offensivt. Den taktiken straffade sig bland annat mot Real Madrid  förra året i semifinalerna, både matchen Madrid och i München” berättade tysken.

Enligt Effenberg måste laget bli mer som det var under Ottmar Hitzfeld då man även kunde gå ner och spela ett lägre försvarsspel. Effenberg var kapten i det Bayern som vann Champions League 2001 där Ottmar Hitzfeld var tränare och tysken säger även hur han tycker att lagets tränare ska agera.

– ”Guardiola måste tro på sina spelare och förbereda de några dagar innan matchen. Att han är på sidlinjen hela tiden gör inte bara att han ofta får problem med linjedomaren, det är även så att spelarna kan känna sig mindre säkra om Guardiola står och skriker hela tiden” berättade tysken i intervjun som publicerades under måndagen.

I slutet av intervju säger Effenberg även att matchen mot Barcelona kommer att bli som en examen för Guardiola och hans fotbollsfilosofi. Effenberg säger även att om det skulle bli förlust för Guardiola skulle en avgång inte vara aktuell då hans kontrakt går ut 2016.

– ”En Bayern München-tränare kan inte avgå” avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365