bet365

Världens bästa lag stavas: FC Bayern München

Fußball-Club Bayern München kunde med sex omgångar kvar säkra titeln i Europas folkkäraste fotbollsliga. Med sex omgångar kvar att spela, står FC Bayern München som tyska mästare – och som de har flygit fram. Tjugofyra segrar, tre oavgjorda och endast en förlust. Siffror som framhäver faktumet att den tyska vinstmaskinen, för tillfället, är världens bästa fotbollslag. Någon som säger emot? Visst finns det folk som gör det.

För tjugotredje gången kan FC Hollywood stoltsera sig som Tysklands bästa fotbollslag och man slår dessutom rekordet i att göra det snabbast. Med hela sex omgångar kvar är ligan avgjord, då det i nuläget är tjugo poäng ned till de regerande mästarna, Borussia Dortmund.

tjugoåtta matcher har man gjort sjuttionio mål och inkasserat tretton. Mer än dubbelt så många som Greuther Fürth har gjort på sin egen hemmaplan, på Trolli Arena. På bortaplan, släppte Jupp Heynckes mannskap in två (!) mål, resterande kom hemma på Allianz Arena.

Statistik kan man alltid grotta ned sig i och det fina med dessa nedkladde siffror, är att de inte ljuger. Aldrig. Bayern München har imponerat och rest sig. Nu är man där man ska vara. Efter två skitsäsonger med Borussia Dortmund som segrare, har man kommit tillbaka och kört över allt och alla i sin väg. Självförtroendet är på topp och formen likaså. Frågan man ställer sig är, vem eller vilka ska kunna rubba ett så solitt bygge? 

Bayern är världens bästa lag – just nu. Jag vågar säga det. Om inte, vilka andra kandidater har vi? Diskutera!

+++

I Champions League har tyskarna en relativt bekväm ställning just nu. 2-0 har man med sig ifrån match ett mot Juventus – ett Juventus som toppar ligan och är på väg mot sin andra raka ligaseger – men också ett Juventus som inte imponerat i Champions League ännu. Dessutom är det ett Juventus som ställs mot världens för tillfället bästa fotbollslag, men samtidigt är det ett Juventus som kommer göra allt för att vända på steken och kvalificera sig till semifinal. 

Resultatet på Allianz Arena kunde dock skrivas högre. Man hade bud på massivs med baljor, men bara två satt bakom den legendariske Gianluigi Buffon. Får man betala för det på onsdag?

+++

Bastian Schweinsteiger är i stekhet form. Självförtroendet är på topp och givetvis var det en av anledningarna till att han med klacken satte målet som blev guld värt för hans Bayern i lördags. Efter hans djupa depression efter fjolårets CL-final, är han revanschlysten och kanske får han direkt avgöra den på Wembley i maj? Nåja. Låt oss inte tänka så långt ännu.

+++

En av många fördelar med att Bayern säkrade titeln i helgen, är att man nu kan fokusera dels på Champions League och dels på cupen. Jupp Heynckes gör sin sista säsong och kommer vilja avsluta den på bästa sätt – med en trippel!

+++

Pelle Nilsson hjässade in två mål på söndagen. Fantastiskt kul för honom, speciellt då han gjorde Nürnbergs bägge mål i en match som de vann med 2-1. En ordentligt och seriös landslagsplats för mittbacken snart, Hamrén?

+++

Frankfurt har börjat tappa det, just i det skedet som man inte får tappa det. Riktigt tråkigt, men jag håller alla tummar och tår för att de ska återta en topp-fyra-placering. För det, tycker jag att de är värda.

+++

Det ser ut som att det blir Hertha och Eintracht Braunschweig som tar klivet upp i finrummet nästa säsong. För Hertha blev det mest en snabb tillbakastuds, medan Braunschweig är tillbaka för första gången – sedan 1985.

+++

Nåja, bloggandet har varit lite sisodär på senare tid. Men nu är det bara ett par omgångar kvar (tråkigt) och då ska jag kräma ut det sista.

Ha det gott!

Auf Wiedersehen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365