Bayern München krossade Roma

Under tisdagskvällen blåste det svenska domarteamet med Jonas Eriksson i spetsen igång ett riktigt tungviktsmöte i Champions League mellan AS Roma och FC Bayern München som inte slutade på sättet alla trodde på förhand.

Bortalaget, Bayern München, startade matchen bäst och redan efter nio minuter spel kom matchens första mål genom Arjen Robben. Holländaren väggspelade sig genom Roma-försvaret för att sedan kunna knorra in bollen det bortre hörnet. Ett elegant mål.

Bayern München fortsatte att styra spelet vilket resulterade i fler mål. I den 23:e minuten avlossade Mario Götze ett skott som letade sig in vid Morgan De Sanctis ena stolpe och bara två minuter senare skickade Juan Bernat in ett inlägg i Romas straffområde som Robert Lewandowski nickade in.

En 3-0-ledning för Bayern München efter 25 minuter spel var inte tillräckligt. När halvtimmen var spelad på Stadio Olimpico satte Robben sitt andra mål för kvällen efter att han kommit helt fri mot Roma-målvakten De Sanctis och minuten senare tryckte Thomas Müller in 5-0 på straff vilket också blev halvtidsresultatet.

Roma spelade upp sig ordentligt i den andra halvleken och skapade flera vassa chanser och tillslut, i den 66 matchminuten, fick dom in bollen i målet efter en nick av Gervinho på Radja Nainggolans inlägg.

Det var dock Bayern Münchens kväll och det visade dom genom att göra två nya mål i minut 78 och 80. Sexan satte Franck Ribery när han kom ensam mot målvakten och sjuan fixade Xherdan Shaqiri efter att han snappade upp Morgan De Sanctis retur.

Bayern München är efter 7-1 -segern i princip klara för slutspel i Champions League efter full pott på tre spelade matcher. Roma liggen trots dagens resultat på en andraplats i gruppen med fyra poäng, två poäng mer än Manchester City som under kvällen kryssade mot CSKA Moskva.