Officiellt: Ousmane Dembélé klar för Borussia Dortmund

Supertalangen har skrivit på för storklubben

Tyska storklubben Borussia Dortmund har gjort klart med supertalangen Ousmane Dembélé. 18-åringen har skrivit på ett femårskontrakt.

Många storklubbar har haft Ousmane Dembélé på sin radar under säsongen, då han som endast 18-åring har smällt in tolv mål för sitt Rennes. Klubbar som Liverpool, Tottenham, Leicester City, Bayern München, Barcelona och Roma har visat sitt intresse för den unge fransmannen, men nu har han gjort sitt val. Borussia Dortmund har nämligen presenterat sitt nyförvärv på sin officiella hemsida. Själv är Dembélé lyrisk över flytten.

– BVB visade stort intresse för mig i ett tidigt skede och de har hela tiden hållit nära kontakt med mig – det imponerade verkligen på mig, säger Dembélé till hemsidan och fortsätter:

– Jag är helt övertygad om Borussias sportsliga koncept. Jag kan knappt vänta på att spela i Bundesliga inför mer än 80 000 åskådare på Signal Iduna Park och gå in på planen för att spela Champions League med mina nya lagkamrater.

Dortmunds sportchef hyllar Dembélé på klubbens hemsida.

– Ousmane kan spela på nästan varje offensiv position. Han stark i en-mot-en-spelet, är bra med båda fötterna och är snabb och farlig framför mål, säger Dortmunds sportchef Michael Zorc.

– Jag har inget annat än respekt för Ousmane när jag ser hur otroligt många lukrativa erbjudanden han tackat nej över hela Europa. Han har stått fast vid sitt engagemang till Dortmund under en lång period, fortsätter Zorc.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply