Officiellt: Januzaj till Dortmund

United lånar ut belgaren resten av säsongen

Adnan Januzaj, 20, lånas ut från Manchester United till Borussia Dortmund. Den belgiske landslagsmittfältaren kommer att stanna i Bundesliga-klubben fram till säsongens slut.

Borussia Dortmund passar på att förstärka truppen under de sista timmarna av transferfönstret – nu har de nämligen, via sin officiella hemsida, meddelat att Manchester United-mittfältaren Adnan Januzaj, 20, ansluter på lån för den resterande delen av säsongen. Låneavtalet sträcker sig till den 30 juni 2016.

Den belgiske talangen värvades till United från Anderlecht redan 2011 och tog klivet upp i A-laget två år senare. Sedan dess har det blivit fem mål och fyra assist på 47 Premier League-matcher för Januzaj, som också gjort sex A-landskamper för Belgien (han var dessutom uttagen till VM-truppen 2014 och spelade en timme).

Utlåningen kommer något oväntat eftersom Januzaj lyckats ta en plats i startelvan på Old Trafford under inledningen av säsongen. Han gjorde också matchens enda mål i 1-0-segern borta mot Aston Villa.

Adnan Januzaj kommer att bära tröja nummer nio på ryggen under sin tid i Borussia Dortmund.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply